Keyword onderzoek is een van de meest belangrijke activiteiten. Het rangschikking van de "juiste" zoekwoorden kunnen je website maken of breken. Onderzoek je markt en leer welke termen en uitdrukkingen relevant zijn voor je zoekopdracht.

Zorg dat je niet alleen de termen en uitdrukkingen kent, maar zorg dat je meer te weten komt over je klant als geheel. Het gaat niet alleen over het krijgen van bezoekers op je site, maar ook over het krijgen van de juiste bezoekers.

Met trefwoord onderzoek kan je de vraag voorspellen en reageren op veranderende marktomstandigheden. Pas je diensten, producten en inhoud af op het zoekgedrag van de klant.

Hoeveel is een keyword waard? Stel je voor dat je een schoenwinkel hebt. Waarmee haal je meer omzet, met bijvoorbeeld "bruine schoenen" of met "zwarte laarzen?" De zoekwoorden die gebruikt worden zijn vaak beschikbaar voor webmasters. De keyword research tool van google stelt je in staat om deze informatie te vinden.

Een fundamentele proces voor het beoordelen van de waarde van een zoekwoord:

Is de inhoud op je website relevant? Vinden zoekers je website met behulp van de zoekwoorden die bij je bedrijf passen? Zullen ze blij zijn met wat ze vinden? Zal dit verkeer resulteren in financiƫle beloningen of andere organisatiedoelen?

Zoeken naar je eigen keyword in Google om te beoordelen wat je concurrentie doet. Kijk ook naar het aantal advertenties die verschijnen.

Met behulp van de gegevens die je hebt verzameld, bepaal je de exacte waarde van elk zoekwoord.