Wat is Search Engine Optimization (SEO)?

SEO is de manier van het verbeteren en bevorderen van je website om het aantal bezoekers dat de site ontvangt afkomstig uit zoekmachines te verhogen. Veel mensen denken dat het zoekmachine optimalisatie heel erg technisch hoeft te zijn, terwijl dit helemaal niet het geval is.

SEO gaat tegenwoordig in grote lijnen om het bieden van goede informatie. Wanneer bezoekers daadwerkelijk wat aan de informatie op jouw website hebben, zul je zien dat Google dit ook gaat waarderen.

Er zijn vele aspecten van SEO, het gaat om het plaatsen van de juiste woorden op je website, maar ook om andere websites die naar je linken. Een onderdeel van SEO is het maken van een gestructureerde website op een manier die zoekmachines begrijpen.

Zoekmachine optimalisatie is niet alleen over "motoren." Het gaat ook over hoe je de site maakt en inricht. Daarbij moet worden opgemerkt dat SEO vooral een kwestie is van de lange adem. Het duurt even voordat je website goed vindbaar is.

Heeft mijn website SEO nodig?

Het grootste deel van het web-verkeer wordt gestuurd via de zoekmachine Google. Daarbij moet worden opgemerkt dat ook sociale media en andere vormen van verkeer bezoeken aan uw website kunnen genereren.Toch is google nog steeds de belangrijkste manier van navigatie voor de meeste internetgebruikers.

Zoekmachines zijn uniek omdat zij gericht verkeer leveren. Mensen zijn zelf op zoek en komen bij je terecht als er een juiste match is. De zoekmachines is de weg die het mogelijk maakt dat een bezoeker op je site terecht komt. Als je site niet gevonden wordt door zoekmachines loop je bezoekers mis.

Zoekopdrachten zijn cruciaal wat dit betreft. De ervaring leert dat het verkeer afkomstig van zoekmachines bepalend is voor het succes van je website. Investeren in SEO, hetzij door tijd of financiƫn, kan een uitzonderlijk rendement opleveren in vergelijking met andere vormen van marketing en promotie.

Zelf aan de slag met SEO

De wereld van SEO is complex, maar de basisprincipes zijn door de meeste mensen goed toe te passen. Zelfs een kleine hoeveelheid kennis kan een groot verschil maken. Voor het grootste deel is SEO documentatie gratis en beschikbaar op het web. Combineer dit met een beetje oefening en je bent goed op weg.

Afhankelijk van de tijd en inzet die je tot je beschikking hebt en de complexiteit van je website, kan je besluiten dat je een expert nodig hebt om dingen voor je te regelen. Bedrijven die SEO aanbieden hebben in de praktijk verschillende kennisniveaus of expertises. In sommige gevallen is er sprake van een zeer gespecialiseerde focus, terwijl anderen een meer brede en algemene aanpak hanteren.